Om oss

Equmeniakyrkan bildades 2011 genom en sammanslagning av Baptistsamfundet, Metodistkyrkan och Missionskyrkan. Med totalt över 660 församlingar samlar vi varje vecka tiotusentals människor till gudstjänst över nästan hela landet.
Tillsammans med vår barn- och ungdomsorganisation Equmenia är vi en kyrka för hela livet. En plats där barn, unga och vuxna efter sina förutsättningar kan få växa i tro tillsammans över generationsgränser. Equmeniakyrkan är en kyrka för hela livet där mötet med Jesus förvandlar – mig, dig och världen.

I Landvetter och Mölnlycke arbetar Equmeniakyrkan i två församlingar som har en gemensam verksamhet. Många frivilliga är grunden för vår verksamhet tillsammans med vår anställda pastor. Alla samarbetar för att möta olika människors behov. Vi vill stå till ditt förfogande om det så gäller samtal om tro och liv, samtal under tystnadsplikt, information om verksamhet eller förfrågningar om hyra av lokaler.

Equmeniakyrkan Landvetter

Equmeniakyrkan Landvetter
Församlingen grundades 1920 och har idag ca 30 medlemmar. Kyrkan ligger centralt i Landvetter centrum och det är nära till kommunikationer, affärer och skolor.
Vi önskar att kyrkan ska vara en mötesplats, människor emellan och mellan Gud och människor. Vi vill att kyrkan ska vara en varm och öppen plats,
där människor med olika troserfarenheter och livsberättelser får rum. Vi värdesätter mångfald och önskar att varje människa skall mötas med respekt. Vi vill erbjuda en atmosfär där vi är generösa mot varandra så att man vågar tro och tvivla, vågar fråga och svara, vågar tänka och känna, vågar vara tysta och vågar tala. Vi tror att varje möte mellan människa och Gud, och möte människor emellan förändrar oss och fördjupar vårt liv och vår tro.

Equmeniakyrkan Mölnlycke


Equmeniakyrkan Mölnlycke
Församlingen grundades 1905 och har idag ca 90 medlemmar. Kyrkan ligger i området Högadal, vid Högadalsskolan.
Vi vill vara en mötesplats för människor i alla åldrar och med olika bakgrund. I mindre och större sammanhang får vi mötas och genom våra olikheter kan vi också se en större bild av vem Gud är. Våra samlingar är öppna för alla som vill dela vår gemenskap, du behöver inte vara medlem eller dela vår tro för att vara välkommen och tas på allvar. Vår intention är att möta dig, som är besökare av kyrkan, med den respekt och kärlek som ligger i Jesu Kristi uppdrag åt sin kyrka. Välkommen att berika församlingen med ditt eget liv!