Trotsa cykelansiktet

Under perioden 8/3 – 16/5 aktualiserar vi Diakonias kampanj ”Trotsa cykelansiktet”.
Genom historien och över hela världen har argumenten för att begränsa tjejers rörelsefrihet varit lika många som de varit absurda. 
Men det räcker nu.
Kampanjen uppmärksammar det arbete som görs för jämställdhet och flickors rättigheter världen över.
Att kämpa för flickors rättigheter är viktigt, men din egen hälsa är också viktig. Därför skulle vi under årets kampanj vilja kombinera dessa saker.

Tillsammans ska vi försöka att, i fantasin, cykla till Dacca i Bangladesh. Avståndet är 8340 km. Du kan cykla, gå, springa eller vad du nu vill. Du meddelar mig hur lågt du färdats, via mail eller sms. För varje km skänker du dessutom 1 kr till insamlingen. Detta gör du enklast efter periodens slut och swishar in till församlingen. (Swisha helst inte efter varje tillfälle då det kostar oss ett par kronor/Swish). Vill du inte cykla/gå själv kan du naturligtvis välja att stödja någon av de andra deltagarna.

Hoppas du vill vara med och göra världen till en bättre plats.

Cykelansikte [syk’elan:sikte]En historisk term för den omedelbara förfulning som ansågs drabba ansiktet hos cyklande kvinnor. Används idag som symbol för alla de orimliga argument som genom historien begränsat människor med hänvisning till deras kön.