Inställt

Hej vänner Idag kom nya riktlinjer från Equmeniakyrkan och Folkhälsomyndigheten. Med tanke på de senaste dagarnas smittspridning rekommenderar Equmeniakyrkan att vi ställer in våra samlingar fram till och med den 19/11 med omedelbar verkan (Se bifogat brev). Detta innebär för vår del att vi ställer in samtliga samlingar fram till minst den 19/11 (för vuxna), i största möjliga mån försöker vi flytta dem till våra digitala plattformar.
Det känns verkligen tråkigt att behöva göra så här, men hälsoläget går i första rummet. Allt gott
Micke

Information till dig som jobbar i Equmeniakyrkan i Stockholms län, Västra Götalands län och Östergötlands län– om skärpta allmänna råd kring covid-19

Vänner i Equmenia och Equmeniakyrkan,
som många av er kanske redan redan vet fattade Folkhälsomyndigheten idag den 29 oktober beslut om skärpta allmänna råd kring covid-19. Beslutet gäller till och med den 19 november 2020, men kan förlängas.

De nya råden innebär bland annat att undvika allmänna platser inomhus och bara ha fysisk kontakt med de personer som man bor tillsammans med.

Samla inte besökare i kyrkan

I och med detta rekommenderar Equmeniakyrkans nationella krisgrupp att alla församlingar i Stockholms län, Västra Götalands län och Östergötlands län under denna period ställer in planerade gudstjänster och andra samlingar.

Det enda undantaget gäller samlingar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.

Vi uppmanar även dig som arbetar i en församling eller förening i dessa län att noga läsa och följa de nya allmänna råden och hålla dig uppdaterad på folkhälsomyndighetens och Equmeniakyrkans webbplats.

Har du frågor och funderingar kring detta så kontakta er regionala kyrkoledare:

George Olvik
kommunikationschef