Vårhälsning till alla som besöker våra församlingar (200515)

Efter en annorlunda vår, med inställda samlingar, står vi återigen inför att vi behöver fatta nya beslut. Styrelsen är överens om att förlänga beslutet att våra gemensamma samlingar, såsom gudstjänster och veckoträffar, inte kommer att genomföras innan sommaren. Sommarens andakter kommer ej heller att genomföras utan vi hoppas kunna hälsa alla tillbaka till kyrkans lokaler söndagen den 23 augusti. 

Equmeniakyrkan Sverige har inte uppmanat alla församlingar att ställa in gudstjänster, men ber alla att följa folkhälsomyndighetens riktlinjer och finna former utifrån det för sin verksamhet. I Landvetter/Mölnlycke församlingar har scout- och tonårsverksamheten fortsatt men på ett sätt som fungerar, t.ex utomhus. 

Pastor Mikael Savhammar fortsätter sitt  arbete med att producera digitala andakter och gudstjänster. Mikael har också mycket kontakt med många av er via telefonsamtal och vill verkligen vara till hjälp på många olika sätt. Behöver du stöd i något – stort som smått – tveka inte att be om hjälp. Vi är många som gärna finns där för varandra i dessa tider.  

I dagsläget finns det många olika digitala gudstjänster och samlingar att ta del av som spelas in i olika delar av vårt land och sänds via sociala medier. Flera av dem är ekumeniska, vilket också visar på vårt behov av att samverka och hjälpas åt då vi alla står inför samma utmaning. Tillsammans kommer vi att ta oss igenom detta! 

Trots att vi inte träffas under denna period så är det viktigt att vi även fortsättningsvis tar ansvar för vår verksamhet ekonomiskt. Din gåva är värdefull och offrandet kan ske både via autogiro eller via Swish 123 495 51 26. Tack för din gåva!

Ta hand om er och varandra! Vi önskar er alla en trevlig sommar! 

Styrelsen genom Sofia Franzich och Ann Nilsson-Mäki