Scouterna besöker Strutsfarm

På schemat stod det strutsfarm, wow det här blir kul tänkte jag. När vi kom dit var det så mycket mer än jag kunde gissa! Vi kör upp mot gården och där springer det runt höns fritt på gården, små hästar går i en hage framför huset och ur en liten lada kollar några alpackor ut. Vi kliver ur bilen och blir bemött av katter som springer runt bland vaktel kycklingar, längre ned på gården finns en stor hage med massa kaniner. Det är djur överallt och solen skiner. Ikväll på scout besökte vi ett litet paradis i Rävlanda, i alla fall om man frågar mig!
Jag hälsar på Anneli & Andreas som är ägare till gården, vilka trevliga människor som välkomnar oss med öppna armar till sin gård. Där får scouterna springa runt och kolla på djur, kaninhagen blir första stoppet och scouterna går in, försöker hitta kaniner som låter sig bli klappade, fascineras av alla olika färger och mönster kaninerna har. Kaninerna har byggt långa tunnlar under marken. Några av tunnlarna har gått sönder och det har gjort att kaninerna också tagit sig ut ur hagen, jag kommer inte ihåg hur många kaniner de sa att de hade men jag tror det var åtta stycket som hade rymt och nu bodde utanför hagen. Efter kaninhagen delade scouterna på sig, några sprang och kollade på strutsarna, några till hästarna, ett gäng till hundarna och några andra stack till alpackorna. Jag gick till strutsarna, vi fick känna på ett strutsägg och kolla på ett emu ägg. Vi blev också varnade för att strutshanen kunde vara ganska grinig, så honom skulle vi passa oss för. Honorna å andra sidan var snälla, de kunde vi klappa och kolla på, på nära håll.
 
Jag går vidare och kollar på Alpackorna, scouterna är inne och kollar på dem redan och matar dem med lite foder de fått av sonen på gården, och de äter direkt ur handen på dem. Jag går vidare klappar en katt, kollar på hönsen och njuter, vilket ställe! När vi har kollat på alla djuren går vi ned till en liten damm och grillar korv, här blir vi också bjudna på strutskorv som var riktigt uppskattad bland scouterna. Efter korven var grillad och uppäten åkte vi hem. 
 
Idag var en fin dag och att få spendera den med scouterna i solnedgången på en gård som denna är verkligen lycka! Jag tror inte scouterna skulle säga nej till att bo på en gård som denna, jag vet att jag inte skulle tacka nej i alla fall! Jag rekommenderar verkligen att ni åker dit och kollar in gården, det är absolut värt. 
 
// Stina Hjelm - Ungdomsledare 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
kyrkwebbar by add:dah