Ny ungdomsledare

I samband med vårt tonårsläger påbörjade Tobias Skönéus sin anställning hos oss som ungdomsledare. Här nedan kan du läsa en intervju med Tobias:

Vem är Tobias Skönéus? - Jag är en kristen armbrytare på 21 år, född i Enskede utanför Stockholm, men uppvuxen i Söderfors som ligger 3 mil söder om Gävle. Jag är en nyfiken o alltid redo grabb som älskar äventyr och att testa på nya möjligheter till att leva mitt liv som Gud skapade åt mig. Intressen? - Som jag nämnde innan så är jag en armbrytare och har det som mitt absolut brinnande intresse. Jag är 3x Svensk mästare, nordisk mästare och tog en 5:e placering på EM i Rumänien under maj månad. Samt älskar jag att gå till gymmet och träna min kropp till att bli starkare och friskare. Utöver att träna så brinner jag också för att spela spel, bada, rita, läsa och chilla med mina vänner. 
Framtidsdrömmar? - Jag vill bli Sveriges första armbrytarpastor. Jag vill någon gång när tiden är inne studera på THS i Stockholm och bli en ungdomspastor som kan inspirera unga (och äldre för den delen) att vara nöjda med sitt liv och de gåvor som Gud lagt ned i dem. Finnas till för att uppmuntra o lyfta dem till att bli så nära lyckliga de kan komma. 
Varför vill du arbeta som ungdomsledare? - För att jag har insett att jag har så mycket egenskaper som skulle passa en ungdomsledare, plus att jag själv varit tonåring och känner till förvirringen man känner, alla jobbiga situationer man går igenom, med familj, vänner och kärlek. Jag vill finnas där för dem när detta händer som en röst vid sidan av som säger att det är okej och att jag finns där. 
Vad ser du fram emot med ditt arbete som ungdomsledare? - Att få umgås med alla tonåringar! Jag fick träffa dem under maj månad när jag hälsade på och föll direkt. Det va så härligt att träffa dem, och jag kände att vi mer eller mindre klicka direkt. Det ska bli så kul att fortsätta lära känna gänget. 
Fem snabba:
Kossa eller älg
Bil eller cykel
Tårta eller glass 
Gitarr eller sång 
Sms eller telefonsamtal 

kyrkwebbar by add:dah