Möt Mikael Savhammar

Den 1 april börjar Mikael Savhammar som pastor och föreståndare i Equmeniakyrkan Mölnlycke – Landvetter. Läs mer om Mikaels presentation av sig själv nedan.

 

Berätta lite om din uppväxt, och vad du gjort hittills i livet?

Jag är uppväxt i Borås, eller närmare bestämt i Brämhult, dit min familj flyttade 1973. I Borås blev jag också kvar under hela min uppväxt och min kyrkliga tillhörighet fann jag i Immanuelskyrkan i Borås. Yrkesverksamt blev det som för ganska många Boråsare: postorderbranschen. Till att börja med Josefssons postorder i en mängd olika roller. När jag 1993 bytte arbetsplats, och började på BC Company, så var det också något annat i mitt liv som förändrades. En röst, en kallelse, kalla det vad du vill, dök upp i mitt inre. En känsla av att det fanns en annan plan för mitt liv. I två år sköt jag undan denna röst. Men till slut kunde jag inte hålla emot och jag sa ok till Guds tanke och ansökte till pastorsutbildningen. En utbildning som jag faktiskt än idag inte är behörig att söka till. (Jag har för dåliga betyg i religion!). Men jag kom in och Gud fortsatte att leda vägen steg för steg. Jag berättar gärna mer i detalj när tillfälle ges.

Under studietiden i Stockholm träffade jag också henne som skulle bli min fru, Johanna, eller om det var hon som träffade mig. Vi gifte oss 1997 och tillsammans har vi fått tre barn. Theodor som i år fyller 15, Mathilda som fyller 13 och Noah som fyller 8.

När studierna i Stockholm var över stannade vi kvar i huvudstaden och för mig blev det en tjänst i Enebykyrkan i Danderyd. Detta var vår verklighet fram till 2003 då vi flyttade till Fristad.

Här har jag varit pastor och församlings- föreståndare sedan dess. Min fru jobbar i andra änden av byn som församlings- pedagog i Svenska kyrkan.

Vad vet du om Landvetter och Mölnlycke?

Jag måste vara ärlig och säga att mina kunskaper om Landvetter och Mölnlycke är mycket begränsade. Jag vet att det finns en flygplats i Landvetter, men den ligger väl inte i Landvetter?

Om Mölnlycke vet jag egentligen bara det lilla jag sett när jag varit på besök hos er. Men, jag hoppas att ni vill lära mig mer och jag att ska få upptäcka mer när vi börjar jobba tillsammans.

Vad gör du på fritiden för att koppla av?

Jag är trebarnspappa och pastor, fritid är väl inte det jag tänker på mest, men jag försöker springa lite grann för att hålla kroppen igång. Även om det verkar som om jag hela tiden får börja om när det kommer en förkylning eller annat i vägen. Uppförsbacken är ganska lång när man kommit upp i min ålder 

kyrkwebbar by add:dah