Ny hemsida!

Den 2/2 2020 lanserar vi vår nya hemsida. Du kommer att hitta den på samma plats som den nuvarande, men utseendet kommer att vara något förändrat. Här kommer du framöver att hitta programblad, nyheter, information och kontaktuppgifter. Du kommer också att kunna lyssna på predikan. Välkommen in efter den 2/2 2020!
· Läs mer ·

JULBASAR

Om bara en dryg vecka slår vi upp dörrarna till årets julbasar. Välkommen!
· Läs mer ·

SVARTA MOLN 26/9 19.00

Equmeniakyrkan i Mölnlycke presenterar tillsammans med studieförbunder Bilda SVARTA MOLN Föreställningen ges 26/9 19.00
· Läs mer ·

Utflykt till Vallersvik

Vi gör en gemensam utfärd och gästar den nybyggda Vallersvikskyrkan. Tid för bad och skoj blir det också.
· Läs mer ·

Cykelansiktet, slutrapport

Kampanjen är nu avslutad och jag vill börja med att tacka alla som varit med och bidragit. Vi nådde inte riktigt fram till Dacca, men slutade i Indien 7200 km hemifrån. Detta innebär att vi har bidragit med 7200 kronor till insamlingen "Trotsa cykelansiktet".
· Läs mer ·

Cykelansiktet, uppdatering 7/5

Resan fortsätter idag har vi hunnit drygt 3400 km på vår resa mot Dacca och befinner oss i Atyraw, Kazakstan. Nu återstår bara några dagar av vår kampanj som avslutas den 12/5. Har du samlat på dig km som du inte redovisat, maila till pastorn. 12/5 kl. 10.00 avlutar vi vår kampanj i Equmeniakyrkan, Mölnlycke. Passa gärna på att samla på dig några km till genom att lämna bilen hemma. Vi tar också upp en extra kollekt till Diakonia.
· Läs mer ·

Många hälsade våren på Sjöholmen

Det fina vädret på Valborgsmässoafton bidrog till att många människor sökte sig till Sjöholmen för att hälsa våren. Diakon Gunilla Gjörten påminde om att det är skönt att vara människa när det är vår. Barnkören Singo och körsångare från församlingarna sjöng in våren, scouterna tände elden och trivseln var påtaglig denna härliga kväll.
· Läs mer ·

Ej uthämtade vinster Valborg

Tryck på LÄS MER för att se vinstnummer.
· Läs mer ·

Cykelansiktet, uppdatering 30/4

Vi fortsätter att kämpa mot vårt mål i Dacca. Nu har vi förflyttat oss 2288 km och befinner oss i närheten av Volgograd i Ryssland. Vi fortsätter kämpa på! Glöm inte att redovisa dina km på lapparna i kyrkan eller via mail till pastorn. Den 12/5 avslutar vi kampanjen och hoppas då att så många som möjligt tar cykeln till gudstjänsten.
· Läs mer ·

Cykelansiktet, uppdatering 23/4

Vi fortsätter att gå, springa, cykla eller vad det nu kan vara mot vårt mål i Dacca. Fram till idag har vi redovisat 1467 km, vilket gör att vi befinner oss någonstans i trakterna av Kiev. Glöm inte att redovisa dina km på lapparna i kyrkan eller via mail till pastorn.
· Läs mer ·

Trotsa cykelansiktet, uppdatering 16/4

Vi fortsätter att gå, springa, cykla eller vad det nu kan vara mot vårt mål i Dacca. Fram till idag har vi redovisat 524 km, vilket gör att vi befinner oss någonstans i närheten av Hamburg. Glöm inte att redovisa dina km på lapparna i kyrkan eller via mail till pastorn.
· Läs mer ·

Trotsa cykelansiktet

På vår gemensamma resa mot Dacca har vi nu hållit på en vecka. Under denna vecka har det totalt loggats 267 km. Detta innebär att vi nu befinner oss i Malmö. Vi har långt kvar till Dacca. Glöm inte att redovisa dina km på lapparna i kyrkan eller via mail till pastorn.
· Läs mer ·

Frukost med Johanna Bjurenstedt

9 mars 09.00 bjuder vi in till Frukost tillsammans med Johanna Bjurenstedt som, ackompanjerad av pianist, delar sin berättelse utifrån texter och musik. Johanna beskriver själv sitt budskap med orden: Det blev musik av det som jag trodde var slutet. Min berättelse är inte unik, den är genomlevd av åtskilliga andra, varje berättelse med sin speciella nyans. Bilder som spricker och bryts för att ansiktet av Jesus Kristus skall träda fram. Anmälan senast 6/3 till mikael.savhammar@gmail.com Kostnad 100:-/person Välkommen!
· Läs mer ·

Är du född 2005 eller 2006? Se hit!

Är du sugen på att bli konfirmand hos oss i Equmeniakyrkan? Vi startar en ny omgång under hösten 2019 för dig som är född 2005 eller 2006. Du kan läsa mer i folder som finns under konfirmation i menyn.
· Läs mer ·

Julbasar

Nu är det snart dags för årets julbasar. Ta med dig släkt och vänner till Östgårdsliden 11 i Mölnlycke. Vi startar kl. 15.00
· Läs mer ·

Tillsammanshelg

Under helgen 31/8-2/9 var vi på Bobergsgården.
· Läs mer ·

Välkommen med på TIllsammanshelg

Helgen 31/8-2/9 är det dags för årets Tillsammanshelg på Bobergsgården. Välkommen att följa med du också.
· Läs mer ·

Valborgs lotteriet

Här kommer en lista på lottvinster som inte har hämtats ut. Tryck på läs mer.
· Läs mer ·

Valborg

Varje år så bjuder vi in till ett mysigt valborgsfirande vid sjöholmen precis intill Landvettersjön. På plats kommer det finnas massa underhållning för både barn och vuxna, scout-karuseller, lotterier mm. Barnkören Singo kommer att sjunga och även en vuxenkör är på plats. Scouterna kommer att tända brasan. Vårtal hålls av Jörgen Magnusson. Kvällen avslutas med ett fint fyrverkeri!
· Läs mer ·

Långfredag

Nu gör vi oss redo att följa vår frälsares spår.
· Läs mer ·

Frukostföreläsning

Missa inte frukost med Cissi Glittvik
· Läs mer ·

En riktigt God Jul önskar vi er alla!

· Läs mer ·

Missa inte årets julbasar!

På lördag, 25/11 15.00, slår vi upp dörrarna till årets julbasar. Ryktet säger: Den bästa genom tiderna ;D Välkommen!!!
· Läs mer ·

Vill du bli konfirmand?

Vem är jag? Vem är Gud? Vad är meningen med livet? Du som är född 03 eller 04 är välkommen att fundera över dessa frågor med oss. Välkommen på informationsträff Onsdagen den 8/11 kl. 19.00
· Läs mer ·

Renovering

På söndag, 24/9 kl. 10.00, firar vi gudstjänst i vår nyrenoverade kyrksal i Mölnlycke. Vi gör det tillsammans med gospelkören FAITH. Varmt välkommen att dela vår gemenskap. Efter gudstjänsten blir det fika och tid för gemenskap,
· Läs mer ·

Vår ungdomsverksamhet har börjat

Måndagar Scout Landvetter 18.30-20.00. Tisdagar Singo Landvetter 18.00-19.00. Tisdagar Scout Mölnlycke 18.00-19.30. Fredagar Tonår Mölnlycke 19.30-23.00. För kontaktpersoner se information på hemsidan.
· Läs mer ·

Församlingsdag

Varmt välkommen med på församlingsdag 9/9 2017
· Läs mer ·

Resa med daglediga

Årets resa...
· Läs mer ·

Valborgsfirande vid Sjöholmen

Det var ett välbesökt valborgsfirande vid Sjöholmen i Landvetter. Barnkören Singo och en vuxenkör sjöng. Vår ungdomsledare Tobias Sjönéus höll vårtal och alla som var där hade möjlighet att prova på att åka Scout karusell mm. Kvällen avslutades med ett fint fyrverkeri. Vi vill tacka de företag som sponsrat vårt Valborgsfirande: Andreassons bilservice, Biltjänst i Landvetter, Bolist PMG, Bröderna Österbergs Fisk, Daniels bilservice, Dugges Bryggeri AB, Däck &, Fälg i Landvetter, Hemma hos, Husbilen Stava, Josefssons Husvagnar AB, Matbizzniz, Romas Restaurang, Sibylla Landvetter, Butik Kårner, Stenugnsbageri, Ekotvätten
· Läs mer ·

JESUS ÄR UPPSTÅNDEN!

Påsken är över och vi har åter fått följa vår mästares väg från död till liv.
· Läs mer ·

Konfirmation?

Nu finns inbjudan till konfirmation tillgänglig här på sidan. Det gäller dig som är född 2003 lr 2004.
· Läs mer ·

Välkommen till Dagledigträffar

Vårens dagledigträffar har börjat och nu är sista måndagen i månaden inbokad för många daglediga. Vi startade i januari med att få följa med skribenten och foto- grafen Anders Hilmersson till Göteborg Sveriges största hamnstad och den vidun- derliga Bohuskusten. Vidare under vårens program möter vi förre operasångaren Rolf Nilsson. Vi tar oss ut på en flygtur med missionsflyget MAF där Leif Larsson är pilot och sjuk- huspastor Roland Svantesson guidar oss med sina visor på en bro över mörka vat- ten. Läs mer i Välkommen.
· Läs mer ·

TONÅR

Tonåringar i alla åldrar samlas för och bevittna underverket!
· Läs mer ·

Ett välsignat och härligt 2017 tillönskas ni alla!

· Läs mer ·

3:e advent

Vi tänder ännu ett ljus i väntans tider då julen står nära.
· Läs mer ·

Högadal Lucia

Luciatåg av högsta kvalité när barnen sjunger inför fullsatt kyrka.
· Läs mer ·

Nu säljer vi granar i Mölnlycke

Vi har öppet Torsdag 15/12 17-19 Fredag 16/12 17-19 Lördag 17/12 10-12 Välkommen
· Läs mer ·

2:a Advent

Guds rike är nära.
· Läs mer ·

Tonårs Tomteverkstad

Tonår satsar stort på jul känslan!
· Läs mer ·

Adventsfirande

· Läs mer ·

1:a Advent

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla är så glada att få fira advent.
· Läs mer ·

Julbasar

Jul Jul strålande Jul!
· Läs mer ·

Equmeniagudstjänster

· Läs mer ·

Ny ungdomsledare

I samband med vårt tonårsläger påbörjade Tobias Skönéus sin anställning hos oss som ungdomsledare. Här nedan kan du läsa en intervju med Tobias:
· Läs mer ·

Konfaläger

· Läs mer ·

Dagledigresa till bohuslän

Årets dagledigresa styrde kosan mot bohuslän...
· Läs mer ·

Scouterna besöker Strutsfarm

På schemat stod det strutsfarm, wow det här blir kul tänkte jag. När vi kom dit var det så mycket mer än jag kunde gissa! Vi kör upp mot gården och där springer det runt höns fritt på gården, små hästar går i en hage framför huset och ur en liten lada kollar några alpackor ut. Vi kliver ur bilen och blir bemött av katter som springer runt bland vaktel kycklingar, längre ned på gården finns en stor hage med massa kaniner. Det är djur överallt och solen skiner. Ikväll på scout besökte vi ett litet paradis i Rävlanda, i alla fall om man frågar mig!
· Läs mer ·

Valborgsfirande Landvetter

Trots lite kyligt och regn i luften var det mycket folk som på Valborgsmässoafton sökte sig till Sjöholmen i Landvetter för att hälsa våren välkommen. Traditionsenligt inbjöd Equmenia i Landvetter till en kväll där ideella och scouterna tar hand om attraktioner som Onkel Sam, Katapulten och Munkfångare, något som gladde många av de yngre besökarna.
· Läs mer ·

Frukostföreläsning med Mia Börjesson

Världsmästare i ditt eget liv. Det var rubriken när vi gästades av Mia Börjesson den 23 april. Vi var ungefär 50 personer som hade samlats på lördagsmorgonen för att börja dagen med frukost och föreläsning. -->
· Läs mer ·

Välkommen Mikael

Vid en mycket välbesökt gudstjänst i Equmeniakyrkan i Mölnlycke installerades Mikael Savhammar i sin tjänst som församlingarnas nye pastor och föreståndare. Tomas Hammar, regional kyrkoledare ledde installationsakten, Ann och Börje Nilsson-Mäki sjöng och Mikael Savhammar predikade om "den gode herden". I samband med kyrkkaffet framfördes välkomsthälsningar av bl a Peter Bratthammar från Svenska kyrkan och Amadeus Ringbäck från Smyrnaförsamlingen. // Gert Högberg _________ För att se mer bilder, klicka på LÄS MER
· Läs mer ·

Söndagsskola

I söndags var det söndagsskola och jag passade på att hälsa på och se vad de hade för sig. De pratade om Påsken, varför vi firar påsk och Jesus död och uppståndelse. Om det enorma kärleken Jesus har till oss människor att han tog på sig alla synd. Det pratades om döden och vad som händer när man har dött. Flera av barnen såg fram emot att träffa både Jesus farmor och Astrid Lindgren efter döden. Om det är i himmelen eller en helt annan värld visste de inte riktigt. Vi pysslade också lite och då fick alla göra varsina påskhjärtan som visade på Jesus kärlek till oss. // Stina Hjelm - Ungdomsledare Vill du se bilder från söndagsskolan? Klicka på "LÄS MER"
· Läs mer ·

Sportlovsäventyr!

Fredagen den 19 februari 11.30 stod jag på Järnvägsstationen i kil och väntade, väntade på 3 peppade tonåringar som skulle komma till Värmland och vara med och spela på Volleynatta. Volleynatta är en volleyboll-cup där man startar att spela 20.00 på kvällen och håller på hela långa natten. Klicka på LÄS MER för att se hela inlägget.
· Läs mer ·

Årsmöten

Nu är det den tiden på året, det är tid för årsmöten! I tisdags hade Equmenia Mölnlycke sitt årsmöte, igår (fredag) hade Equmenia Landvetter sitt årsmöte. I dag Lördag (30 jan) så har församlingarna dels sina egna men också sitt gemensamma årsmöte där vi går igenom året som varit och året som kommer. Nu tar vi nya tag och taggar igång det nya året.
· Läs mer ·

MÖT RENÉE STRAND

Renée Strand sångerska i Java Gospel besöker Equmeniakyrkan Mölnlycke den 17 januari kl.11.00. Hon kommer att sjunga i gudstjänsten där Staffan Engblom predikar. Renée Strand gjorde ett uppskattat besök under hösten och fascinerade med att sjunga a cappella. Välkomna att lyssna när hon ackompanjerar Staffan Engblom med sin sång.
· Läs mer ·

EKUMENISKA BÖNEVECKAN

Den ekumeniska böneveckan innebär bl a att vi möts till ekumenisk gudstjänst i Equmeniakyrkan Landvetter torsdagen den 21 januari kl.18.30. Medverkar gör Amadeus Ringbäck, Peter Bratthammar, Kerstin Olesund och Gert Högberg. Välkomna!
· Läs mer ·

EKUMENISK FREDSGUDSTJÄNST I RÅDA KYRKA

Välkommen till ekumenisk fredsgudstjänst på nyårsdagen, fredag 1 januari, klockan 18.00 i Råda kyrka. Representanter från Råda församling, Equmeniakyrkan och Pingstkyrkan bidrar med texter och musik. Det blir sång av laget Pojkar07 från Pixbo Wallenstam. Under gudstjänsten samlar vi in pengar till #vibyggertillsammans och arbetet för flyktingar i Härryda kommun. Välkommen till en gudstjänst som handlar om hur vi alla kan vara med och göra skillnad! Gudstjänsten sker i samverkan mellan Råda församling, Equmeniakyrkan, Pingstkyrkan, Pixbo Wallenstam och Mölnlycke IF och ingår i satsningen #vibyggertillsammans.
· Läs mer ·

Konsert i Equmeniakyrkan med EDO BUMBA

· Läs mer ·

Möt Mikael Savhammar

Den 1 april börjar Mikael Savhammar som pastor och föreståndare i Equmeniakyrkan Mölnlycke – Landvetter. Läs mer om Mikaels presentation av sig själv nedan.
· Läs mer ·

Gudstjänst

Söndagen den 8 November var det Gudstjänst i Equmeniakyrkan i Mölnlycke, då hade vi förmånen att få ha ukulele bandet Los Ukkos hos oss! Om ni missade detta fantastiska eller bara vill uppleva det igen kan ni kolla in klippet nedan! (Klicka på LÄS MER för att se klippet)
· Läs mer ·

Equmeniagudstjänst i Landvetter

Equmeniakyrkan full av Singo, scouter,ledare, föräldrar, syskon m.fl.
· Läs mer ·

Konfirmationsträff i Mölnlycke

Idag har Mölnlycke och Landvetter haft konfirmationsdag tillsammans med Bifrost och Lindome. De fick lära sig om självbild, självkänsla och självförtroende samt om Gud och treenigheten.
· Läs mer ·

TRÄFFA ÅRETS KONFIRMANDER

Under hösten har konfirmandundervisningen för 2015-2016 börjat. En grupp på 24 konfirmander som nästa sommar kommer att konfirmeras på Västkustgården i Lerkil, möts regelbundet i Equmeniakyrkorna i Mölnlycke, Landvetter, Lindome och Mölndal. I gudstjänsten söndagen den den 18 oktober kl.10.00 kan ni möta 11 av dem i Equmeniakyrkan Mölnlycke, då de ska få sina biblar.
· Läs mer ·

MÖT INGER ROSDAHL

En av de predikanter som besökt våra församlingar regelbundet under några är är Inger Rosdahl. Söndagen den 4 oktober kl.10.00 har du möjlighet att lyssna till henne i Equmeniakyrkan Mölnlycke när hon talar över ämnet "Du är den Gud som ser mig". Det blir också nattvardsfirande och naturligtvis kyrkkaffe efter gudstjänsten.
· Läs mer ·

MÖT RADIOJOURNALISTEN LENA RÅNGEBY

Måndag 28/9 kl.11.00 har du möjlighet att lyssna till förre radiojournalisten Lena Rångeby. I Equmeniakyrkan Mölnlycke kommer hon att berätta från sina 40 år vid mikrofonen. Lena har jobbat på Sveriges Radio främst som programledare på förmiddagar med mer eller mindre kända gäster och olika program. Hon har också varit producent för Ring så spelar vi, och kommer att berätta om detta. Du har också möjlighet att ställa frågor. Välkommen!
· Läs mer ·

RIK INFÖR GUD

Nyfiken på detta? Välkommen till Equmeniakyrkan Landvetter söndag 27/9 kl.16.00. Bo Cedergårdh talar över detta ämne!
· Läs mer ·

NYTT SWISHNUMMER

Vill du swisha för att ge kollekt eller betala kyrkkaffe, så gäller nu swishnummer 1234 955 126
· Läs mer ·

Nu är terminen igång!

Nu har terminen dragit igång och våra aktiviteter är i full fart. Idag var jag med på scout i Mölnlycke där de var i Landvetter och byggde risflottar. Vädret var på topp och scouterna var glada, en riktigt bra kväll helt enkelt! Klicka på inlägget för att se fler bilder! /Stina Hjelm
· Läs mer ·

GUDSTJÄNST SAMMANLYST MED RÅDA FÖRSAMLING

Efter höstupptaktsgudstjänst och gemenskapsdag på Öckerö drar gudstjänstlivet igång med en gudstjänst på söndag 13/9 kl.10.00. Denna gudstjänst är sammanlyst med Råda Församling och deras präst Cecilia Kehlmeier kommer att predika och Renée Strand sjunger. Det blir naturligtvis kyrkkaffe. Välkommen!
· Läs mer ·

TRÄFFAR FÖR DAGLEDIGA

I höst inbjuder vi dig som är dagledig till gemenskapsträff kl. 11.00-13.00 sista måndagen i månaden med början den 28 september. Då gästas vi av förre radiojournalisten Lena Rångeby som ger glimtar från olika sidor av sitt f d jobb, där hon verkat som bl a programledare och domare i frågetävlingen "Vi i femman". Den 26 oktober kommer Svante Myrén tillsammans med några vänner att ge ett sångprogram under rubriken "Att leva är att längta" och den 30 november kommer Equmeniakyrkans mellanösternsamordnare Gunilla Ikponmwosa och berättar "Vad i hela världen". Träffarna avslutas fredagen den 11 december då vi får besök av Högadalskolans lucia. Varmt välkomna!
· Läs mer ·

GEMENSKAPSDAG PÅ HÖNÖ/ÖCKERÖ

Söndagen den 6 september är du välkommen med på en gemenskapsdag ute i Göteborgs norra skärgård. Vi åker till Öckerö för att deltaga i förmiddagsgudstjänsten på Nimbus kl,11.00. Därefter äter vi lunch och sedan blir det aktiviteter för alla åldrar vid havet. Vi behöver din anmälan senast nu på söndag den 30/8. Du kan anmäla dig i samband med gudstjänsten, eller skriva upp dig på en anmälningslista i kyrkans vestibul. - Om vädret tillåter, medtag stol/filt att sitta på. - Om det är dåligt väder stannar vi inomhus. Välkommen!
· Läs mer ·

Höststart

Söndagen den 30 augusti är du välkommen till gudstjänst kl.10.00 i Equmeniakyrkan, då det blir uppstart inför hösten. Cissi Glittvik kommer att predika, kören sjunger och det blir nattvardsfirande. Du får också möjlighet att anmäla dig till gemenskapsdagen på Öckerö/Hönö söndagen den 6 september. Välkommen!
· Läs mer ·
kyrkwebbar by add:dah